تابع هَش : همان الگوریتمی است که به سبب آن تراکنشهای مختلف رمزنگاری شده و سپس با هم ترکیب میشوند.
تابع هَش: الگوریتمی است که سبب میشود تا بدون توجه به مقدار ورودی همیشه خروجی با اندازه یکسان داشته باشیم.مثلاً فرقی نمیکند دیتای ورودی ما یک مگابایت باشد یا یک ترابایت همیشه خروجی اندازه یکسانی دارد. هَشهای به دست آمده درست است که اندازه یکسانی دارند اما همهی آنها با هم متفاوت هستند.
درخت مرکل در بیتکوین از هَش شدن (رمزنگاری شدن) دیتاها به دست میآید و نوع الگوریتم هشینگ بیتکوین ” الگوریتم رمزنگاری امن ” نام دارد. الگوریتمهای هَش در تمامی بسترهای بلاکچینها با هم متفاوت است و به موجب آن سایز بلاکها، امنیت شبکه و مدت زمان تشکیل هر بلاک متفاوت است.
اگر هر بلاک را به دو بخش تقسیم کنیم یک بخش دارای تعداد تراکنشها و بخش دیگر سر بلاک یا هِدر بلاک است. درخت مرکل در هِدر بلاک قرار دارد و در کنار آن شماره ورژن بلاک، هَش ِبلاکِ پیشین، برچسب زمانی، سختی استخراج و نانس وجود دارد که هدر بلاک را به وجود میآورد.
عکس بالا از وایت پیپر(White Paper) بیتکوین گرفته شده و عملکرد درخت مرکل را نشان میدهد که چگونه با اعضایَش تعامل دارد که همگی آنها در باکس بالا (هِدر بلاک) قرار گرفتهاند. هنگام به وجود آمدن بلاک بیتکوین ماینرها باید دیتای تراکنش ها را در بلاک قرار بدهند تا عملکرد درخت مرکل بیتکوین آغاز بشود تا در نهایت ریشه آن در هِدر بلاک به وجود بیاید.
بعد از آن ماینرها برای بررسی صحیح بودن تراکنشها فقط قسمت بالایی بلاک را بررسی میکنند (نه تمام تراکنشهای بلاک) که باعث کاهش مصرف منابع و کاهش زمان مورد نیاز و غیره میشود.
در پست بعد به معرفی و توضیح نرخ هش یا قدرت هَش میپردازیم که مطلبی مفید برای ماینرهای عزیز است