در گذشته های دور و همزمان با پیدایش پول و نیاز به حسابرسی بخشی از مردم اطلاعات تراکنش ها را در دفتری به نام دفترکل ثبت و نگهداری میکردند.
نیاز به حسابرسی باعث ایجاد دفتر ثبت تراکنشهای مالی یا همان دفتر کل شد.
مراکز اداری،بیمهها، بانکها و هر جایی که تراکنش های مالی داشته باشد نیاز به دفتر کل دارد. بعدها با آمدن کامپیوترها اطلاعات این دفتر کل به جای ثبت بر کاغذ در کامپیوترها ذخیره میشدند تا انتقال اطلاعات سریعتر صورت بگیرد و توسط عوامل مختلف محیطی از بین نرود.
اما کماکان چند مشکل وجود داشت :
۱.متمرکز بودن اطلاعات و شفاف نبودن آن
۲.امنیت اطلاعات در برابر هکرها
۳.کاهش سرعت انتقال مطالب با توجه به افزایش حجم اطلاعات
برای از بین رفتن مشکلات بالا و کسب مزیتهای دیگر دفتر کل توزیع شده متولد شد. دفتر کل توزیع شده که از نامش پیداست دفتر ثبت تمامی اطلاعات است که بین افراد بسیار زیادی بصورت دیجیتالی توزیع شده است.
این دفتر تنها در یک سرور و یک سیستم وجود ندارد، بلکه هر شخصی میتواند یک کپی از این دفتر را از شبکه دریافت کند و در سیستم ذخیره بنماید به هریک از این افراد اصطلاحا یک نود (NODE) گفته میشود.
وقتی قرار است اطلاعات جدید ثبت شود و در دفتر کل یادداشت بشود باید ۵۱ درصد افراد ( که دراینجا نود تلقی میشوند) ، صحت آن را بررسی کنند ودرصورت صحیح بودن، به تایید برسانند.
بدین شکل شفافیت اطلاعات ثبت شده تضمین میشوند و همچنین امنیت آن بالا میرود زیرا با هک شدن یک سرور نمیتوان اطلاعات را از بین برد از طرفی چون اطلاعات دفتر کل توزیع شده است، به صورت شخص به شخص منتقل میشود و شخص سوم در کار نیست در نتیجه سرعت انتقال بالا میرود.
دفتر کل توزیع شده در هر جایی که نیاز به ثبت سند و اطلاعات باشد کاربرد دارند : اداره مالیات، مراکز بهداشتی(برای ذخیره سوابق بیماران)اداره پست (برای ثبت اطلاعات مرسولهها) و غیره.
انواع دفتر کل توزیع شده :
بلاکچین، هَشگراف، هولوچین و غیره هستند که در پستهای بعدی به معرفی آنها میپردازیم.