هدف پروژه آیوتا این است که ارتباطی که بین اینترنت اشیا صورت میگیرد کاملاً امن باشد. تصور کنید شما با استفاده از گوشی خود با کمک اینترنت عملکرد کولر خود را کنترل کنید و همچنین با استفاده از گوشی،شما به دوربینهای خانه هم دسترسی دارید حال اگر کسی بتواند ارتباط گوشی شما و کولر خانه را هک کند همزمان میتواند به دوربینهای منزل هم دسترسی پیدا کند پس نقص امنیت در ارتباط اشیا با هم منجر به فاجعه میشود آیوتا دفتر کل توزیع شده است که از تکنولوژی بلاکچین استفاده نمیکند بلکه به جای آن از تکنولوژی گراف جهت دار (DAG)بهره میبرد.
به خاطر ساختار خاص شبکه تعداد تراکنش هایی که میتواند در واحد زمان انجام دهد نامحدود است و این شبکه اصلا مشکل مقیاس پذیری ندارد این موضوع سبب میشود که ماینری وجود نداشته باشد و به موجب آن دیگر هزینه تراکنش هم در کار نباشد.
علت رایگان بودن استفاده از این شبکه این است که هرکس که بخواهد از این شبکه استفاده کند و تراکنش را انجام بدهد باید یک تراکنش جدید (که به صورت رندم انتخاب میشود) و تراکنش قبل از خود را تایید کند در واقع این شبکه به گونهای است که هر چقدر بزرگتر شود امنیت آن هم افزایش مییابد ذکر یک نکته حائز اهمیت است که برای تایید یک تراکنش تعداد مشخصی از افراد باید آن را تایید کنند و به مقدار مشخصی برسد
در ایوتا سیستمی طراحی شده که در مقابل حملات کامپیوترهای کوانتومی مقابله میکند. جدیدا شبکه آیوتا قابلیت قراردادهای هوشمند را به شبکه خودش افزوده که به موجب اون میتوان اپلیکشینها را بوجود آورد همچنین این ارز برای پرداخت ها قابل استفاده است.
ارز این پروژه با نماد IOTA در صرافی های بایننس و بیتفینکس قابل خرید است.
از پارتنر های این پروژه میتوان به هووای، بوش، مایکروسافت، ایرباس، سامسونگ و تلکام اشاره کرد.