موسسـه مالیِ معــتبر Prudential Financial در آمریکا در طـــول ۱۰ سال، ده ها هزار معامله گر را زیر نظر گرفت و به نتایج خیره کننده و البته تکاندهندهای رسید. بعد از ۵ سال فقط ۷ % از معاملهگرهایی که روز اول، مثل خیلی از معاملهگرها با کلی امــید و آرزو و با رویای یک شبه پولدار شدن آمــده بودند ، در بازار باقــی مانده بودند. یعــنی ۹۳% از این افـــراد، حداکــثر در طـــول ۵ سال از بازار و معاملهگــــری خداحافظی کرده بودند و تقریباً فقط ۵ درصد از معاملهگرها بعد از ۵ سال،توانسته بودند به سود مستمر برسند و از این بازار پول بدست آورند و ثروتمند شوند.
در واقع ۹۵ درصد معامله گــرها، در بلــند مدت ، فقــط ضـرر به بار می آورند ! البته ممکن است که چند روزی هم سود کرده باشند ، اما بازار حتما تمـام آن سودها را از چنگ آن ها درآورده است.
🔍 میدانید مشکلِ واقعی از کجا به وجود می آید؟!
این که یک معاملهگر نمیداند برای موفقیت در دنیای معاملهگری، فقط به تحلیل تکنیکال نیاز ندارد.
البته درست است که شـروع یادگـیری در بازارهای مالی همیشه باید با تحلــیلهای تکنیـکال باشد ، اما واقعــیت این اسـت که یک معاملهگر حرفهای و پولساز به جای فقط تحلیل تکنیکال در واقع نیاز به یک سیستمِ معاملاتی دارد!
سیستمی که باید شــامل ســـه بخش باشد :
📌بخش اول”Strategy”:
که بخشی از آن همانطور که گفته شد به تحلیلهای تکنیکال مربوط میباشد و به شما میگـوید که کـجا بخـرید و کـجا بفـروشید و اگر شــــما بتوانیـــد یک اســـــتراتژی معاملاتی با تمــام جزییات برای خـودتان بسـازید ، در واقع میتوان گفت که به یک معاملهگر استراتژیک تبدیل شدهاید.
📌بخش دوم “Money Management” :
که به شما می گوید ، در یک معامله ، چقدر میتوانید بخـرید یا بفـروشید! منظورم همان حجمِ معامله است ، یا در واقع چطور باید مدیریت ریسک و سرمایهتان را بر عهده بگیرید تا شاخص احتــمال نابودی حساب شما یا همان ROR ، یا صفر باشد یا یک عدد بسیار بسیار کوچک.
📌بخش سوم که از نظر بسیاری از منابع روز دنیا ، یک بُعد کور میباشد و با اینکه مهمترین بخش معاملهگری است ، اما کمترین توجه به آن میشود. بله! “Psychology” که ترس ، طمع و احساساتِ یک معاملهگر را کنترل می کند تا حرکتی انجام ندهد که بعداً پشیمانی به بار بیاورد!